ένα νομίζω σχετικά κοινό χαρακτηριστικό των φανζινάδων, είναι η τάση να εκφέρουν τη γνώμμη τους, για θέματα που κανείς δεν τους έχει ζητήσει να το κάνουν. και ενίοτε αυτό είναι χρήσιμο ή και διασκεδαστικό. μια συνεχιζόμενη φαντασιωσή μου είναι ότι κάποιος σκαιώδης οργανισμός θα με πλήρωνε για να γράφω τη γνώμμη μου περί παντός επιστητού, για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, για ταξίδια, παραλίες, μουσικές κυκλοφορίες, ανθρώπους, δημόσια πρόσωπα, θεσμούς, καταστάσεις, τεχνοτροπίες, μόδες, έντυπα, θεωρίες. μια πατρωνία με άλλα λόγια, ώστε εσύ να μπορείς να περιφέρεσαι ανέμελα στη ζωή.

φευ, όπως για τις περισσότερες φαντασιώσεις, έτσι και για αυτή, ο ήχος που ακούστηκε, όταν συνάντησε, μετά απο πολλές αναβολές, την πραγματικότητα, δεν ήταν ο ελαφρά υγρός και ανακουφιστικός, που υποδηλώνει την εισχώρηση ή το ασφαλές συνταίριασμα, αλλά ο πάταγος με τον οποίο (δεν) τελειώνει ο κόσμος, ο ξερός κρότος της σύγκρουσης κάτι εύθραυστου με κάτι ογκώδες και συμπαγές. ευτυχώς που τα φαντασιακά κομματάκια δεν κρατάνε πολύ, μετά απο λίγο εξανεμίζονται και γλυτώνεις το καθάρισμα.

η ακράτεια σκέψεων όμως συνεχίζεται και ο ψηφιακός κόσμος είναι ένας κόσμος την οικολογία του οποίου μπορείς άνευ ενοχών να γράψεις στ΄αρχίδια σου. είναι ήδη γεμάτος σκουπίδια μπορείς οπότε να τον γεμίσεις και με τα δικά σου, χωρίς να νοιώθεις ότι σε κοιτάει επιτιμητικά το κάθε δέντρο που συναντάς.

ιδού λοιπόν, μια πληθωρική και υποπτεύομαι πληθωριστική, εκφορά σκέψεων για διάφορα. επι του παρόντος επι εντύπων και μουσικής που διακινούνται λίγο ή πολύ εντός του ευρύτερου αντεργκράουντ χώρου. ίσως στο μέλλον να υπάρξουν ρηβιούς και για πιο μέηνστρημ κυκλοφορίες, ίσως και για πόλεις, τάσεις, ή και ανθρωπότυπους. ίδωμεν.

στην περίπτωση που θέλετε να στείλετε το υλικό σας για παρουσίαση επικοινωνήστε πρώτα με το παρακάτω μέηλ. το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που έχετε κάποιο ρηβιού για κάτι το οποίο νομίζετε ότι θα χώραγε στο πληθωριστικό σύμπαν. μπορείτε επίσης να γράψετε απλά τη γνώμμη σας και τις διαφωνίες σας.

tiltrec@yahoo.gr